Koncept outplacementa

Smart outplacement koncept se sastoji od 3 faze:

1. PREDFAZA

Ovdje dobivate savjet na koji način možete smanjiti broj radnika, kojim postupkom bi to mogli napraviti te kako to utječe na izradu socijalnog programa i komunikaciju s partnerima (radničko vijeće, sindikati, državni organi). Pritom dobivate scenarij za kompletnu operaciju.

2. MEĐUFAZA

Vaš management će u svega nekoliko dana biti obučen i pripremljen za provedbu programa. Rješavaju se pitanja: „Kako to izvesti? Kako to na efikasan način odraditi?“ i sl. Istovremeno se priprema lokacija projekta.

3. FAZA IMPLEMENTACIJE

Priopćenje - Manageri svojim radnicima priopćavaju da se planiraju otpuštanja.
Informativni sastanak - Radnike se upoznaje s novom perspektivom uz objašnjenje što mogu očekivati od ovog projekta, a što ne.
Intake intervju - Individualni razgovor s ciljem da se uspostavi povjerenje radnika i sastavi popis svih relevantnih podataka nužnih za daljnje posredovanje.
Intake evaluacija - Razmatranje provedenih intake intervjua od strane naših konzultanata, izrada izvještaja na kolektivnom nivou te kreiranje akcijskog plana krojenog po mjeri (sadržajno, vremenski, strateški...).
Outplacement trening - Kolektivno (u grupnom sastavu) se uče praktične vještine primjenjive u apliciranju, motivacija i aktivnost u traženju, uvid u procese regrutiranja i selektiranja kadrova, povećanje samopouzdanja i uspostavljanje dobrih odnosa s konzultantima.
Potpora i posredovanje - Svakom radniku je dodijeljen osobni konzultanat koji mu je dostupan telefonski i putem e-maila te s kojim se sastaje dva puta mjesečno. Potpora je usmjerena na profesionalnu pomoć za sve aktivnosti uspješnog apliciranja.
Mjere za povećanje zapošljivosti - U dogovoru s klijentom, procijenjujemo upit za doškolovanje radnika i posredujemo kod probnog rada (nekoliko dana) ili privremenog zapošljavanja (nekoliko tjedana ili mjeseci).
Briga nakon zapošljavanja - Po pronalasku nove perspektive, Vaš bivši radnik ostaje u kontaktu sa svojim osobnim konzultantom, sa svrhom povećanja uspješnosti na novom radnom mjestu.

<< Back