Kako se pripremiti za intervju?

Kategorija
RAZGOVOR ZA POSAO JE JEDAN OD POSLJEDNJIH KORAKA I VJEROJATNO NAJVAŽNIJI KORAK U PROCESU SELEKCIJE. KADA DOĐETE OVAKO DALEKO, NE ŽELITE UPROPASTITI PRILIKU. INTERVJU JE VAŠA NAJBOLJA ŠANSA ZA OSTAVLJANJEM DOBROG DOJMA.

Ostavljanje dobrog dojma je pokazatelj tvrtki i regruteru da ste najbolja osoba za posao. Kako bismo vam pomogli da dobijete novi posao, organizirali smo naše savjete za intervju za posao na temelju faze intervjua u kojoj se nalazite.

 

Prije razgovora - odvojite vrijeme za pripremu.

Istražite tvrtku i intervjuere. Regruteri često pitaju na razgovoru kako i koliko dobro ste upoznati s tvrtkom i kada pokažete da ste upoznati s relevantnim podacima znaju da imaju posla s nekim tko je ozbiljan u vezi s tim položajem. Možete saznati koje organizacijske ciljeve i kakvu radnu atmosferu tvrtka ima istražujući web stranicu tvrtke, objave i sadržaj na društvenim medijima i nedavne objave za javnost.

Možda ne bi bilo loše da ponovno pročitati opis radnog mjesta kako biste shvatili koja specifična znanja i vještine se traže od kandidata te da razmislite o primjerima iz vašeg iskustva koji se podudaraju s tim zahtjevima, ciljevima i radnim dinamikom. I zapamtite – na intervju bi komunikacija trebala biti dvosmjerna pa pripremite i Vi neka pitanja za regrutere. To pokazuje interes i kako ozbiljno razmišljate želite raditi na toj poziciji.

 

Tijekom razgovora - budite najbolja verzija sebe.

Pobrinite se da stignete dovoljno rano na intervju, ali ne prerano. Trebali biste si uzeti dovoljno vremena da dođete na mjesto 5 do 10 minuta ranije. Na taj način pokazujete da ste pouzdani i izbjegavate potencijalno stvaranje negativnog prvog dojama, ali također ne vršite pritisak na intervjuera ako još nije spreman za Vas.

Također obucite se za posao koji želite! Bilo bi dobro kada biste prije intervjua mogli saznati od regrutera o načinu odijevanja u tvrtki ili to prilikom istraživanja tvrtke saznati što je prikladno obući, ali ako to ne možete sa klasičnim poslovnim izgledom ćete rijetko pogriješiti. Držite se samouvjereno - držite glavu visoko, stojte uspravno i opustite se.

Predstavite se s osmijehom i rukovanjem koje odgovara snazi ​​ispitivača. Budite pozitivni i pristojni, ali također i iskreni. Može biti primamljivo uljepšati svoje vještine do određene mjere, ali svaki nerealan opis se lako može otkriti tako da se radije usredotočite na svoje snažne strane i zašto Vas Vaše iskustvo čini jedinstvenim kandidatom za radno mjesto. Dok razgovarate o svom prošlom iskustvu, pazite da ne govorite loše o svojim prethodnim poslodavcima - nijedan poslodavac ne želi zaposliti nekoga tko će potencijalno govoriti i o njemu na taj način.

 

Nakon razgovora - pobrinite se da imate najbolje šanse.

Informirajte se o sljedećim koracima postupka odabira. Nakon intervjua, prikladno je zatražiti ili od intervjuera ili od upravitelja za zapošljavanje ili od regrutera za ono što biste trebali očekivati. To će vjerojatno biti naknadna e-poruka s rezultatima vašeg intervjua, potencijalnim dodatnim zahtjevima kao što su određeni zadatak ili popis referenci ili nastavni intervju.

Također bi bilo lijepo poslati personalizirane zahvalnice svakoj osobi sa intervjua putem LinkedIna, e-maila ili bilo kojeg načina komunikacije koji je korišten do tog trena. Na taj ćete način ostaviti profesionalni dojam i podsjetiti regrutere kako ste vi prava osoba za taj posao.

Natrag
Kako se pripremiti za intervju za posao Tips and tricks